Thuiswinkelwaarborg
0
0
Voor 23:59 besteld, morgen bezorgd*
Gratis retourneren
Klantenservice tot 23:00

Door Patrick, 16 september 2021

Halloween: trick or treat

Halloween

Halloween is een feestdag dat in het teken staat van griezelen, anderen laten schrikken en het zogeheten ¨trick or treat¨, waar kinderen langs de deuren gaan voor een snoepje of het uithalen van kattenkwaad. In Nederland kennen we deze dag voornamelijk door de Amerikaanse films, maar in de laatste jaren krijgt Halloween ook in ons land steeds meer populariteit. Ga jij een Halloween feest organiseren of ben je er voor een uitgenodigd? Bereid je dan voor met de tips van Partywinkel. We vertellen je alles wat je moet weten over kostuums en decoratie, zodat je compleet in Halloween thema indruk op de anderen weet te maken!

Wanneer is Halloween?

Halloween is eens per jaar op 31 oktober. Voornamelijk in Amerika, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Canada wordt deze feestdag grootst gevierd. In de afgelopen decennia is dit feest ook overgewaaid naar Nederland en andere landen in Europa.

Wat is Halloween?

Ieder jaar op 31 oktober gaan kinderen ´s avonds verkleed in enge kostuums en langs de deuren bij buurtbewoners voor ¨trick or treat¨. Degenen die de deur openmaken krijgen dan de keuze om de kinderen een ¨treat¨ te geven, wat iets lekkers is zoals snoep. Doen ze dit niet, dan kunnen ze een ¨trick¨ verwachten. Een trick is in dit geval geen truc, maar kleine plagerij, zoals het gooien van eieren tegen dat huis aan. Je kunt je waarschijnlijk voorstellen dat de meeste mensen dit risico niet willen nemen.

De huizen en straten waar de kinderen langs gaan voor snoep, worden versierd met griezelige Halloween decoraties, zoals: grafstenen, spinnenwebben, skeletten en uitgeholde pompoenen met enge gezichten. Deze pompoengezichten, ook wel de ¨Jack-o´-lantern¨ genoemd, is uitgegroeid tot hét symbool voor Halloween en de reden waarom de kleuren oranje en zwart leidend zijn voor deze feestdag.

Halloween voor volwassenen

Halloween is niet alleen een kinderfeest, maar wordt ook gevierd door volwassenen. Naast dat zij de kinderen begeleiden met het ophalen van snoepgoed, worden er feesten georganiseerd waarin de volwassenen juist verkleed gaan. Bij deze Halloween feesten zijn kinderen meestal niet aanwezig vanwege de alcohol die geschonken wordt. 

Hoe organiseer je een Halloween feest?

Voor het organiseren van een geslaagd Halloween feest zijn er een aantal punten die je absoluut niet mag vergeten. We zetten ze voor je op een rij:

  • Halloween kostuum
  • Halloween decoratie
  • Halloween accessoires

Om succes te maken van het feest is het verstandig om voor jezelf een thema te creëren, zodat er synergie is tussen bovenstaande punten. Zonder dit zullen je gasten minder bang zijn en dat wil je juist niet! 

Hoe kies je een Halloween kostuum?

Het belangrijkste onderdeel is het uitkiezen van een Halloween kostuum. Er zijn talloze outfits om uit te kiezen, die in verschillende thema´s komen. Je kunt dan aan de volgende thema´s denken:

  • Klassieke Halloween kostuums
  • Sexy Halloween kostuums
  • Horror film kostuums
  • Enge superhelden kostuums
  • Enge beroepen kostuums

Heb je een keuze gemaakt tussen een van bovenstaande kostuum thema´s? Dan kun je verder met het samenstellen van de Halloween decoratie.

Hoe kies je Halloween decoratie?

Met Halloween decoratie tover jij je warme huis om naar griezelige plek. Om de meeste indruk te maken op je gasten, zorg je ervoor dat de decoratie past bij je gekozen Halloween outfit. Ben je verkleed als spook? Maak je woning dan een spookhuis. Ben je verkleed als weerwolf? Dan past bossige decoratie weer beter in je huis. Op deze manier zullen je gasten een meer grimmig gevoel hebben bij jouw feestje.

Hoe kies je Halloween accessoires?

De Halloween accessoires zullen de kers op de taart zijn van je Halloween feest. Maak je outfit af door middel van nepbloed, schmink of kleurlenzen. Deze accessoires zijn ook ideaal voor mensen met een kleiner budget. In plaats van aanschaffen van een compleet kostuum, kun je ook kiezen voor het kopen van een eng Halloween masker, zodat je met een item direct klaar bent! 

Geslaagd Halloween feest

Halloween is een griezelige feestdag dat gevierd wordt door jong en oud op 31 oktober. Voor een succesvolle Halloween is het van belang dat je verkleed bent in een enge outfit. Maak je kleding af door accessoires toe te voegen, zoals het indoen van vampiertanden. Organiseer jij een Halloween feest? Vergeet dan niet om je huis te versieren met decoratie, die past bij jouw kostuum!