Thuiswinkelwaarborg
0
webwinkel
0

14 april 2022

Inspiratie voor het organiseren van een superhelden kinderfeest

Welk kind is nou niet gek op superhelden? Of we het nou hebben over Spider-Man, Batman of Mega Mindy. Elk kind heeft wel een superheld als voorbeeld. Het is dan ook een leuk idee om dit te gaan combineren met het aankomende kinderfeestje van jullie zoon of dochter. Doordat een superhelden kinderfeest een populair thema is, zijn er ook veel leuke producten te bestellen rondom dit thema. Vind je het toch moeilijk om keuzes te maken of heb je geen inspiratie? In deze blog delen wij een aantal leuke ideeën zodat je genoeg inspiratie hebt voor een onvergetelijk superhelden kinderfeestje!

De uitnodiging in thema

Een leuke uitnodiging mag natuurlijk niet ontbreken bij een kinderfeestje. Ter voorbereiding op het feestje deelt jullie kindje op school of de sportclub uitnodigingen uit aan vriendjes en vriendinnetjes. Ook dit kan weer geheel in thema. Een voorbeeld is een leuke Batman uitnodiging. Op de uitnodiging schrijf je de belangrijkste informatie zoals de datum, het tijdstip en waar het uitgenodigde kindje wordt verwacht. Daarnaast laat je met de thema uitnodiging ook al een tipje van de sluier zien. Zo worden de kindjes extra nieuwsgierig. 

Bijpassende versiering

Een kinderfeestje kan op verschillende plekken georganiseerd worden. Zolang er voldoende ruimte is voor het aantal kinderen zijn er veel geschikte locaties voor een kinderfeestje. Je kunt dan denken aan in huis, in de tuin, in een schuur of bijvoorbeeld een externe locatie. Maar ook al deze locaties moeten natuurlijk helemaal in thema zijn voor het feestje. Een leuk idee om dat aan te pakken is het ophangen van thema ballonnen, slingers en een tafelkleed. Veel decoratie is ook in een bepaald thema verkrijgbaar. Daarnaast kun je ook kiezen voor leuke feesthoedjes, bordjes en servetten in thema. 

 

Het gebruiken van een draaiboek

Tijdens het opdoen van inspiratie voor een superhelden kinderfeest komen er waarschijnlijk erg veel leuke ideeën in je op. Het is verstandig om al deze ideeën op te schrijven zodat je niks vergeet. Zodra het kinderfeestje nadert kies je de leukste ideeën eruit en zorg je er voor dat je alle benodigde spullen in huis haalt. Vervolgens kun je gebruik maken van een draaiboek. Een draaiboek voor een superhelden kinderfeestje is onmisbaar. In het draaiboek staat precies uitgeschreven wat de planning is voor de dag. Zo weet je zeker dat je niks vergeet. 

De leukste spelletjes spelen

Als er veel kinderen zijn uitgenodigd is het verstandig om het feestje goed voor te bereiden en precies te weten wat de kinderen gaan doen. Het spelen van leuke spelletjes kan niet ontbreken op een kinderfeestje. Het is wel zo leuk als ook deze spelletjes helemaal in thema zijn. Een voorbeeld is een Batman pinata. Ook is het altijd leuk om voor wat competitie te zorgen. Team Batman tegen team Spider-Man bijvoorbeeld! Nadat de kinderen zich hebben verkleed en zijn geschminkt als hun superheld, gaan ze de strijd met elkaar aan tijdens een potje voetbal. 

Uitdeelzakjes

Een kinderfeestje is niet compleet zonder het af te kunnen sluiten met uitdeelzakjes. Een uitdeelzakje is een soort goodiebag die de kinderen na afloop mee naar huis krijgen. Ook deze zijn in thema te verkrijgen, je kunt dan denken aan Batman uitdeelzakjes. Aan het eind van het feestje, zodra de kinderen naar huis gaan, krijgen ze een uitdeelzakje mee met wat leuke spulletjes erin. Hier kun je snoep in doen maar ook gezonde snacks zoals een mandarijn, zijn goede alternatieven. Naast wat lekkers is een leuk speeltje of stickers in het thema ook altijd leuk om in het uitdeelzakje te doen. 

Verjaardag versiering eenvoudig online bestellen

Op zoek naar versiering voor een verjaardag? Ontdek het uitgebreide assortiment bij Partywinkel. Maak er een themafeest van of maak het gewoon gezellig met slingers en ballonnen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »