Het gezelligste familiefeest

 • Geplaatst op
 • Door Oliwia
Het gezelligste familiefeest

De gezelligste maand van het jaar is voor ons zonder twijfel december. Het is een volle maand met verschillende feestdagen. We beginnen met Sinterklaas en eindigen met Oud en Nieuw, maar daartussenin hebben we natuurlijk niet te vergeten Kerst!

Kerst, het gezelligste familiefeest van het jaar!

De gezelligste maand van het jaar is voor ons zonder twijfel december. Het is een volle maand met verschillende feestdagen. We beginnen met Sinterklaas en eindigen met Oud en Nieuw, maar daartussenin hebben we natuurlijk niet te vergeten Kerst! Tijdens Kerst draait het allemaal om de gezelligheid, cadeaus, feestelijke versiering en het samen zijn met dierbare mensen. Maar wat is Kerst nu eigenlijk en welke tradities horen hierbij?

Kerstdecoratie

Om te beginnen is het altijd erg leuk om je huis een paar weken voortijd al helemaal te versieren met Kerstdecoraties. Zo wordt je huis lekker gezellig en knus, en dit is natuurlijk wat we willen tijdens de koude decemberdagen. Hierbij kun je denken aan leuke honeycomb’s in verschillende figuurtjes, zo heeft de Partywinkel een Kerstman, een sneeuwpop, elfjes, Kerstklokken en Kerstballen. Ook moet de tafel er natuurlijk ook feestelijk uitzien, hiervoor hebben wij bordjes, bekertjes, servetten, tafelconfetti en tafelkleden. Zien je ramen en muren er nog kaal uit? Ook hier hebben wij een oplossing voor namelijk: raamstickers en wanddecoraties. Deze hebben we in verschillende maten en figuurtjes. Heb je nog een tuin of een balkon en wil je deze ook versieren? Hiervoor heeft de Partywinkel bijvoorbeeld een grote opblaasbare Kerstman met verlichting van 2,4 meter.

Kerstboom

Naast al de versiering in huis hoort natuurlijk ook een echte Kerstboom. Een Kerstboom is een naaldboom die in huis wordt gehaald en versierd wordt met lichtjes, Kerstballen, slingers en een mooie grote piek. Tegenwoordig worden Kerstbomen niet alleen thuis opgezet, maar je ziet ze ook steeds vaker op het plein, in winkelcentra, op de markt of op kantoor. Dit zijn meestal wel Kerstbomen die hoger zijn dan 6 meter. De Kerstbomen die men thuis neerzet, zijn meestal rond de 1,60.

Cadeautjes

Onder de Kerstboom leggen we daarnaast graag cadeautjes voor onze geliefden! Meestal vanaf het moment dat de Kerstboom in huis wordt gehaald en opgetuigd is worden er  direct ook cadeautjes onder de Kerstboom gelegd. We pakken deze mooi in en schrijven de naam op voor wie het is. Op 25 december is het 1e Kerstdag, tijdens deze dag ga je meestal na het eten de cadeautjes met elkaar openmaken. Sommige mensen pakken de cadeautjes al een dag eerder uit, namelijk op Kerstavond. Niet iedereen viert Kerstavond, vandaar dat sommige het pas op 1e Kerstdag doen. Wil je je cadeautjes liever in een Kerstzak stoppen? Dan ben je bij Partywinkel aan het goede adres! Wij hebben voor jou Kerstzakken in verschillende soorten en maten.

Eten

Als je aan Kerst denkt, denken de meeste mensen ook gelijk aan lekker eten en uitgebreid tafelen. De tafel staat dan helemaal vol met allemaal heerlijke gerechten. Maar er zijn ook veel mensen die gaan gourmetten tijdens de Kerstdagen. Je hebt dan op tafel verschillende schaaltjes staan met vlees, groenten, vis en sausjes. Voor iedereen iets waar die uit kan kiezen en lekker van kan genieten. Ook de mensen die op dieet zijn stoppen vaak rondom deze dagen om niks van al het lekkers te missen.  

Kerstman

Vele van ons denken dat de Kerstman bedacht is door Coca-cola en gebruikt is als reclamestunt, maar dit is alleen niet zo. Het Engelse woord Santa Claus is afgeleid van onze Nederlandse Sinterklaas. Voorheen liep de Kerstman in verschillende kleuren pakken, namelijk geel, groen of rood.  Dit kunnen wij halen uit eeuwenoude illustraties, hierbij kan je ook zien dat zijn uiterlijk steeds veranderde. Maar in 1931 gaf Coca-Cola Haddon Sundblom een reclametekenaar wel de opdracht om de Kerstman opnieuw te tekenen en hem een nieuwe vorm te geven. Lou Prentice, een goede vriend van Haddon stond model voor de Kerstman. Haddon tekende een gezellige Kerstman met een rood-wit pak en een witte baard. Na alle Coca-Cola reclames is de Kerstman wereldwijd bekend geworden en heeft hij een nieuw uiterlijk gekregen. Dus het komt erop neer dat Coca-cola de Kerstman dus niet zelf heeft bedacht, maar wel opnieuw heeft uitgevonden.

Wil je dit jaar zelf Kerstman spelen? Dan heeft Partywinkel hiervoor de leukste Kerstman pakken! Ook voor vrouwen is er genoeg keuze uit de leukste Kerstvrouw jurkjes.

Kleding tijdens de Kerstdagen

Tijdens de Kerstdagen moet je er natuurlijk wel leuk uitzien! Daarom heeft Partywinkel voor jou kleding helemaal in de Kerststijl. Zo hebben we voor de mannen Kerstpakken met lichtjes erin en voor de vrouwen Kerstjurkjes. Ook hebben we voor zowel mannen, als vrouwen de gekste kerstshirtjes.

Kerst Accessoires

Bij leuke Kerstkleding horen natuurlijk ook Kerst accessoires om je outfit compleet mee te maken. Zo heeft Partywinkel ook een groot aanbod van haarbanden, brillen, Kerstmutsen, schoenen, snorren en baarden, stropdassen, strikken, panty’s en bretels voor jou.

Kerstfilms

We kennen allemaal wel de film ‘‘Home alone’’. Elk jaar worden alle edities van deze films tijdens de Kerstdagen uitgezonden op de televisie. Het is dan ook echt een traditie geworden om minimaal een keer deze reeks films te kijken met het hele gezin. Verder heb je natuurlijk nog heel veel andere bekende Kerstfilms die met het complete gezin worden gekeken.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Elf
 • I’ll be home for christmas
 • The santa clause
 • Office christmas Party
 • 48 christmas wishes
 • The Grinch

Kerstmuziek

Naast het kijken naar de leukste Kerstfilms, luisteren we tijdens de decembermaand ook veel naar Kerstmuziek. Tijdens deze maand kun je er niet om heen en hoor je het overal, op de radio, in de winkels, op je werk en in restaurants. De Kerstmuziek geeft een gezellige sfeer en veel mensen luisteren het graag om zo helemaal in de Kerstsfeer te komen. Dit zijn een aantal Kersliedjes die je vast kent:

 • All I want for christmas is you – Mariah Carey
 • Last christmas – Wham
 • Santa is coming to town – Bruce Springsteen
 • Feliz Navidad – Jose Feliciano
 • It’s the most wonderful time of the year – Andy Williams

Wist je dat…

 • ... in India met Kerst geen Kerstbomen versierd worden maar bananenbomen?
 • … Rusland Kerst viert op 7 en 8 januari?
 • … de eerste Kerstkaart in 1843 verzonden is?
 • … Christenen de geboorte van Jezus vieren?
 • … dat het een traditie is om te kussen onder de maretak (mistletoe)?
 • … er 7% kans is dat we dit jaar een witte Kerst gaan hebben?
 • … Jingle Bells eigenlijk helemaal geen Kerstliedje is maar is geschreven voor Thanksgiving?
 • … tweede Kerstdag bedoeld was voor de mensen die op eerste Kerstdag moesten werken?
 • … de precieze geboortedatum van Jezus onbekend is? Nergens staat namelijk dat hij op 25 december geboren is.