Thuiswinkelwaarborg
0
webwinkel
0

1 december 2021

Oud en nieuw vieren? Zo doe je dat!

Rond de jaarwisseling vieren we bijzondere momenten. We halen alle herinneringen van het afgelopen jaar op én we klinken op een mooi vooruitzicht en de bijhorende goede voornemens in het nieuwe jaar. Oud en nieuw is voor velen dan ook reden om er een mooi feest van te maken. Geef je dit jaar zelf een feestje? Zorg er dan voor dat je passende hapjes en drankjes in huis hebt. Zorg ook voor typische oud en nieuw decoratie en een passende outfit. Lees snel verder hoe je goed voorbereid oud en nieuw moet vieren! 

Traditionele oud en nieuw hapjes

Een onmisbare snack op oudjaarsdag is natuurlijk de oliebol. Zorg dus in ieder geval voor een flinke schaal overheerlijke oliebollen met poedersuiker! Andere hapjes die met oud en nieuw niet mogen ontbreken zijn appelbeignets of appelflappen. Maar ook andere zoete lekkernij uit de frituur, of uit de oven van bladerdeeg zijn typisch geschikt als hapjes tijdens de jaarwisseling. Ga je geen diner verzorgen maar laat je liever de hele avond hapjes rondgaan? Dat kan met oud en nieuw heel goed. Geschikte hartige snacks zijn dan bijvoorbeeld flammkuchen, lekkere wrap rolletjes, of toastjes met zalm en andere lekkere hartige bites. Zorg ook voor voldoende borrelnootjes op tafel. En kleed de tafel leuk aan met passende tafeldecoratie!

Wat drinken we tijdens oud en nieuw?

Er is geen enkele andere feestdag die zo nauw is verbonden aan een drankje als oud en nieuw. En dat drankje is natuurlijk Champagne! Genoeg bier en wijn in huis is natuurlijk belangrijk -en fris voor de kinderen en non-alcoholische onder ons-, maar oud en nieuw vieren is niet compleet zonder een glas echte Champagne rond middernacht. De rijen bij de slijterij zijn vaak lang en de bubbels zijn al gauw uitverkocht op oudjaarsdag, dus zorg er voor dat je er op tijd bent met inslaan! 

Knallend het nieuwe jaar in

Naast een knallende fles Champagne mag ook vuurwerk natuurlijk niet ontbreken tijdens het vieren van oud en nieuw. De regels worden wel steeds strenger, dus let goed op wat nog mag als het gaat om zelf vuurwerk af te willen steken. Ben je niet zo’n waaghals? Dan zijn een paar kleine pijltjes ook al snel leuk genoeg. Of steek wat sterretjes af om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Is er een mooie vuurwerkshow in de buurt van jouw woning? Zorg er dan voor dat je op tijd een mooie plek hebt bemachtigd om van het uitzicht te genieten!

De leukste oud en nieuw versiering

Naast een mooi versierde tafel mag ook de andere oud en nieuw versiering niet ontbreken. Een mooie aankleding maakt het geheel immers tot een sfeervol feest! Het mag met oud en nieuw ook best een beetje over de top. Confetti kanonnen, oud en nieuw slingers en passende ballonnen zijn onmisbaar als het gaat om oud en nieuw decoratie. Onze tip? Ga voor goud voor een onvergetelijke feestavond dit jaar tijdens oud en nieuw!   

Wat trek je aan tijdens oud en nieuw? 

Je hebt alle feestelijke decoratie al opgehangen, maar je wilt er zelf natuurlijk ook leuk uitzien tijdens de jaarwisseling. Tijdens oud en nieuw is een leuke outfit dan ook een must. Een leuke feestjurk voor dames, of een glimmend gilletje: steel de show dit jaar met een spetterende outfit! Nog een tip van ons: haal ook wat leuke accessoires tijdens oud en nieuw in huis om de lachers op de hand te halen. Zoek je nog meer inspiratie voor een leuke outfit? Lees dan onze blog over de beste tips om goed gekleed het nieuwe jaar in te gaan eens! 

Weinig tijd om je voor te bereiden?

Ben je last minute nog op zoek naar de leukste spullen om oud en nieuw te vieren? Geen zorgen. Bij Partywinkel bestel je binnen no-time alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke jaarwisseling. Voor 23.59 uur besteld? Dan heb je het de volgende dag in huis!