Thuiswinkelwaarborg
0
webwinkel
0

3 mei 2022

Waar begin je met het organiseren van een bruiloft?

Trouwen, trouwerijen, bruiloften, het huwelijk. Er zijn veel manieren om deze speciale dag te benoemen. Hiernaast zijn er ook vele manieren om deze mooie trouwdag in te vullen. Van ceremonie tot receptie tot diner tot een geslaagd trouwfeest, er valt genoeg te regelen. Ook zijn er veel manieren om een bruiloft te versieren. Daarbij is er veel bruiloft decoratie om uit te kiezen. Het is in elk geval duidelijk dat er veel komt kijken bij bruiloften. Wij delen daarom een aantal handige tips en informatie.

Wat kost een bruiloft?

Allereerst willen wij vooropstellen dat het er niet zo zeer om gaat hoeveel geld je uitgeeft, maar om de sfeer en liefde die gecreeërd en gevierd wordt op de trouwdag. Daarnaast valt of staat een geslaagde bruiloft niet bij een hoog of laag budget. De welbekende uitspraak: “Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt” is hierop van toepassing. 

Het totale eindbedrag is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Wil je bijvoorbeeld een ceremonie, receptie, diner en eindfeest? Dan kun je je voorstellen dat dit het totale eindbedrag wat omhoog brengt. Daarnaast hangt het er ook vanaf hoeveel gasten je wilt uitnodigen. Je zou dit bijvoorbeeld kunnen inperken door alleen naaste familie en vrienden uit te nodigen op de ceremonie en bijvoorbeeld bij het diner. Verdere familie en vrienden zou je dan op het eindfeest kunnen uitnodigen. Zo zijn er tal van manieren om te spelen met het budget. Uiteindelijk zul je zien dat bruiloftskosten kunnen variëren van €1000,- tot €15.000. Stel daarom een duidelijk spaarplan en budget samen. Wees daarbij realistisch en denk goed na over wat jij vind dat het waard is. 

Wat moet je allemaal regelen voor een bruiloft?

We hebben het al even laten vallen, maar bij het organiseren van een bruiloft komen er veel zaken aan bod. Hieronder vind je een opsomming van wat je allemaal zoal moet regelen voor een bruiloft:

 • Denk na over de stijl, het thema, de bruiloft decoratie en de inrichting van je bruiloft
 • Bedenk waar je het wil vieren, wanneer en wie je uit wil nodigen
 • Denk vervolgens na over de grootte: wil je  bijvoorbeeld een uitgebreide ceremonie, een receptie, een uitgebreid diner en knallend eindfeest?
 • Verdiep je ook eens in trouwfotografen, is dit iets wat je graag zou willen?
 • Uitnodigingen: wat zet je op een trouwkaart?
 • Trouwbedankjes

De bruiloft decoratie 

Er zijn ontzettend veel manieren waarop je een bruiloft kunt versieren. Van ballonnen tot slingers en van tafeldecoratie tot hangdecoratie. Dit zijn toch wel de meest onmisbare onderdelen van bruiloft versieringen. Ballonnen zijn bijvoorbeeld een leuke toevoeging en kunnen de trouwlocatie een feestelijke sfeer geven. Om ballonnen net een beetje leuker te maken kun je ze vullen met helium. Dit geeft een leuk effect en is perfect voor foto’s. Ook mogen slingers echt niet ontbreken op jouw trouwdag. Slingers kunnen op verschillende manieren worden toegevoegd aan het decor. Zo kan je ze natuurlijk ophangen, maar je kunt ze ook om de taart- of buffettafel hangen om het een beetje aan te kleden. Een ander leuk onderdeel van bruiloft versiering is de zogeheten ‘just married’ versiering. Deze kun je bijvoorbeeld ophangen voor het eindfeest. Ook is er ‘just married’ versiering die je op je auto kan bevestigen. 

Trouwbedankjes

Een zeer gebruikelijke en traditionele gewoonte is om na de bruiloft elke gast te bedanken met een klein cadeautje. Dit kan van alles zijn! Wees hier vooral creatief mee en geef je bruiloft gasten iets wat bij jullie past. Een voorbeeld is om iedereen een eigen polaroid foto mee naar huis te geven. Een ander voorbeeld is een gelukskoekje in een leuk doosje dat speciaal is gemaakt voor bruiloft bedankjes

Trouwkaarten

Trouwkaarten zijn een belangrijk en leuk onderdeel van het organiseren van een bruiloft. Het omvat alle details die goed zijn om te onthouden. Wat zet je op een trouwkaart? Zie hieronder een lijst met alle belangrijke punten die op een trouwkaart zouden moeten staan:

 • De namen van het bruidspaar
 • De huwelijksceremonie
 • De datum
 • De receptie of het trouwfeest
 • RSVP-kaartje (het kaartje waarmee gasten kunnen laten weten of ze komen)
 • Routebeschrijven (optioneel)
 • Thema (indien van toepassing)
 • Contactgegevens

Nu weet je wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een bruiloft. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken maar hopelijk geeft deze blog je een opstapje. Vergeet niet dat het organiseren van een bruiloft ontzettend leuk kan zijn en dat het allemaal bij het proces hoort, het proces dat leidt tot een prachtige trouwdag!

Bruiloft decoratie eenvoudig online bestellen

Op zoek naar decoratie voor je bruiloft? Ontdek het uitgebreide assortiment bij Partywinkel. Maak er een themafeest van of maak het gewoon gezellig met slingers en ballonnen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »